Diákolimpia-focibajnok-Zipernowsky-20180413_15_35_59_Pro

Diákolimpia – Óbuda

Egy ki visszatekintés a tavalyi évre…

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ számos oktatási intézménnyel az elmúlt tanévben is „sűrű” sportprogramot valósított meg.  A pedagógusok magukénak vallják a korszerű egészségnevelés cselekvésorientált tevékenységét. Ezért lelkesen támogatják a kerület diákjainak sportolási szándékát, felkészítik őket a megmérettetésekre.

A középiskolások 11, az általános iskolások 14 sportágban versenyeztek.  A 72 versenynapon 2550 fő mozgott: futott, úszott, focizott, röplabdázott, kosarazott, vagy éppen az evezőpadon húzott nagyokat, kergette a frizbit, ütötte a ping-pong labdát. Mások a sakktábla mellett edzették agytekervényeiket, esetleg a judo szőnyegen próbálták kitalálni ellenfelük következő fogását, leszorítását.

Legnépszerűbb sportágunk a labdarúgás, ahol mind a hat korcsoportban 10-12 csapat indult. Két helyszínen, külső-belső csoportban folytak az elő   mérkőzések, majd a négyes döntők első helyezettjei képviselték kerületünket a budapesti versenyeken.

Két év kihagyás után, végre a sportok királynője is szerepelt programsorozatunkban. A megújult TVE pálya, az új rekordtan borítással, méltó helyszínt biztosított atlétáinknak.

Úszóink a Szérűskert Tanuszoda medencéjében szelték a vizet, az egyéni úszásnemek mellett 4 fős gyorsváltókban is. Köszönet Göndöcs Györgynek és munkatársainak a (szintén hat korcsoportban megrendezett) versenyek lebonyolításáért.

A téli hónapokban Antalffy Ágnes és a Külker SC közreműködésével ergo méteres evezés, Horváth Hajnal és a Kaszások közreműködésével kosárlabda mérkőzések, a „Váradiban” és a „Veresben” röplabda mérkőzések folytak.

Kora ősszel és késő tavasszal a Pünkösdfürdői gáton rendeztük a mezei futás versenyeit, ahol a kisebbek 1-2 km-es távot, a nagyobbak 4-5 km-t teljesítettek.

Köszönjük a sportegyesületek, iskolák közreműködését a helyszínek biztosításában, a Tankerület támogatását az érmek, oklevelek tekintetében, és nem utolsósorban köszönet azon lelkes testnevelőknek, akik felkészítették és elhozták tanulóikat, csapataikat rendezvényeinkre, illetve versenyrendezést is vállaltak.

Az idei tanév versenysorozata szeptember 17-én el is kezdődött: a középiskolás lányok már rúgták a „bőrt” Békásmegyeren, 24-én indul a fiúk labdarúgó bajnoksága 4 helyszínen (Krúdy, Pais, Veres, AKG). A TVE pályán frizbi, és a kicsik atlétika versenyei kezdődnek.

Az idei tanévben is törekszünk, hogy minden gyermek kiteljesítse a sport terén mutatkozó tehetségét, a mozgással többet tegyen egészségéért.