news-placeholder-green

Kerületi Komplex Rajzverseny

Idén első alkalommal az  Árpád Gimnázium adott otthont a kerületi komplex rajzversenynek január 29- én délután.
Öt korcsoportban – az elsőtől a tizedikes évfolyamig – 98 diák mérte össze alkotókészségét, kreativitását az izgalmas feladatokon keresztül. A versenyfeladatok között szerepelt történetábrázolás, képkiegészítés, képzeletbeli lények ábrázolása,  kincskereső hősök próbatételének megjelenítése, papírból készített irodalmi szereplők történetei fotósorozatban történő megjelenítése és filmes plakáttervek készítése. A diákok használhattak szinte bármilyen színes technikát és tabletet is, ez utóbbit a  Óbudai Nagy László Általános Iskola és az Első Óbudai Általános iskoláktól kaptunk kölcsön. Szakmai segítők a feladatok összeállításában Kemény Krisztina és Temmelné Hudik Katalin rajztanárok voltak. A hozott nevezési munkákat és a helyben elkészített alkotásokat közösen értékelte végül a zsűri, akik név szerint: Barkóczi József, Bajnokné Balogh Edina, Benczik Judit, Farkas Adrienn, Garami Gréta, Heiter Krisztina, Huszár Csilla, Kemény Kriszta és Varga Ági voltak.
Köszönet illeti az Árpád Gimnázium 29 segítő diákját, akik közösségi szolgálat keretében vállaltak a verseny lebonyolításában különböző feladatokat.
Gratulálok a felkészítő tanároknak!
A színvonalas munkákból március 5-én nyílik majd kiállítás a Szentgyörgyi Albert Általános Iskolában.
Mindenkit szeretettel várunk!
A pontszámokat összesítettem egy táblázatban és évfolyamonként rangsoroltam a pontátlagok alapjá. A részletes adatok a csatolt Excel táblázatban láthatók. (A „köznevelés” munkalapon évfolyamonként 1.,2. és 3. helyezettek és a Művészeti iskola növendékei külön AMI munkalapon felsorolva. Az „összesített” munkalapon a további helyezések és a benevezett de a versenyről távol maradt diákok is szerepelnek.)
A verseny szervezési előkészületekben segítségemre volt Gyimesi Róbert igazgató úr mellett Kámán Veronika  DT patronáló tanár, Antal István  pedagógiai asszisztens, Kürtösi Balázs informatika tanár, Gutási János SzMK elnök, Fehér István gondnok, Hirtl Zsolt  karbantartó valamint Földes Artúr 11/b az Árpád Média Diák Önképzőkör alelnöke.

 

A versenyen a fotókat Szabó Imre tanár úr az AKG-ból és az Árpád Média csapatából Csizmadia Dávid, Kelemen Viktor és Kerkuska Máté készítették és az alábbi linken megtalálhatók: https://mega.nz/?fbclid=IwAR12GMSXHQoFyPmEODYhlmBMPbPjznMaRo4ZhO_Fsnd5dXSUhuxdwRk4I-c#F!hY8QjQCJ!a56ihtqfyQRx3SsxELBlaQ
Versenyeredmény:  Komplex Rajzverseny kerületi
                                    Komplex Rajzverseny ami.