20190124_143443

Kerületi „Tiszán innen, Dunán túl” Népdaléneklési verseny

A kerületi „Tiszán innen, Dunán túl” Népdaléneklési verseny a Kerék Általános Iskola és Gimnázium szervezésében zajlott  január 23-án és 24-én a Tehetségtér felújított dísztermében. 
A kétnapos rendezvény alatt a tanulók 5.-től 13. évfolyamig három korcsoportban,  szóló ének, kisegyüttes és nagyegyüttes kategóriában versenyeztek. Első
napon az 5-6.-osok, második napon a 7-8.-osok és a középiskolások adták elő produkciójukat. A  szemet gyönyörködtető népviseletekbe öltözött szólistáktól és  énekegyüttesektől is igényesen összeállított, színvonalas népdalcsokrokat hallhattunk. 13 csoport és 7 szólista produkcióját értékelte az elismert szakemberekből álló zsűri, akik az Óbudai Népzenei Iskolából érkeztek, illetve a kerület nagy tapasztalatú zenepedagógusai voltak.
A zsűritagok a versenyt színvonalasnak  ítélték. Az országos versenykiírásnak megfelelően az értékelés ARANY, EZÜST és BRONZ minősítés, illetve Dicsérő oklevél lehetett a helyezések mellett. A zsűritagok a versenyt nagyon színvonalasnak ítélték. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Dicsérő oklevél minősítést egy produkciónak sem adtak ki. Kiemelték, hogy évről évre  autentikusabb népdal előadások hangzanak el.
Az eredményhirdetés kategóriánként
még a verseny napján megtörtént. A KIEMELT ARANY minősítést elnyert énekesek képviselhetik a kerületet a fővárosi megmérettetéseken.
Nagyon jó hangulatú délutánokat töltöttünk együtt, ahol a közel 90 énekes egymást is szép élményekkel gazdagította.
Minden tanulónak és felkészítő tanáraiknak szívből gratulálunk, a továbbjutóknak eredményes versenyzést kívánunk!

Márkusné Góczán Gyöngyi
versenyszervező

Versenyeredmények: Tiszán innen versenytáblázat

 

20190123_154418 20190124_143443