Fotó1_IMG_20191129_100149

Komplex angol tanulmányi verseny írásbeli forduló

Az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2015. óta ad otthont a kerületi Komplex angol nyelvi tanulmányi verseny írásbeli fordulójának.

A hagyományokhoz híven a kerületi iskolák angoltanárai csapatmunkában állították össze a feladatlapokat. A versenyzők különböző készségeikről (hallás utáni szövegértés, íráskészség és olvasás utáni szövegértés) és tudásukról (nyelvhelyesség és szókincs) tettek tanúbizonyságot.

Ebben az évben 13 iskolából 90 diák vett részt a versenyen.

A verseny speciális szabályzata értelmében (ld. Versenyszabályzat 18. o. 7-8. pont www.tehetsegter.hu) az I. kategória évfolyamonkénti feladatlapjait a pontszámokban kifejezett eredmények alapján rangsorolta a zsűri. Az első 10 legmagasabb pontszámot elért versenyző automatikusan meghívást kap a második, szóbeli fordulóra. A II. kategória írásbeli munkái (a négy évfolyam összes versenyzői) egy csoportban kerültek rangsorolásra. A teljesítményeket %-ban kifejezve rangsoroltuk. Az első 10 legmagasabb %-ot elérő tanuló automatikusan meghívást kap a szóbeli fordulóra.

Gratulálunk a továbbjutottaknak és minden versenyzőnek, valamint felkészítő tanáraiknak a versenyen elért eredményeikhez!

Nagy Beáta

munkaközösség-vezető

Versenyeredmény: Komplex angol tanulmányi verseny írásbeli forduló